Angst

Hvis du har angst, kan det være invaliderende for din livskvalitet. Det kan være svært at gå ud blandt andre, og ting, der i virkeligheden ikke burde virke truende, er det for dig.

Angst kan være der hele tiden eller opstå pludseligt. Ofte er dét, der trigger angsten, noget, der skal findes i tidligere oplevelser. Det er det center i hjernen, der hedder Amygdala, der fejlagtigt opfatter, at du er i et farligt miljø og derfor sender adrenalin ud i din krop, så du kan flygte og komme i sikkerhed. Angsten for at tale i forsamlinger er den mest udbredte i Danmark. 65% af den danske befolkning har det mere eller mindre.

Med EFT/TFT får du et meget effektivt redskab til behandling af angst i forskellige former.

Angst

Hvis du har angst, kan det være invaliderende for din livskvalitet. Det kan være svært at gå ud blandt andre og ting, der i virkeligheden ikke burde virke truende, er det for dig.

Angst kan være der hele tiden eller opstå pludseligt. Ofte er dét, der trigger angsten, noget der skal findes i tidligere oplevelser. Det er det center i hjernen, der hedder Amygdala, der fejlagtigt opfatter, at du er i et farligt miljø og derfor sender adrenalin ud i din krop, så du kan flygte og komme i sikkerhed. Angsten for at tale i forsamlinger er den mest udbredte i Danmark. 65% af den danske befolkning har det mere eller mindre.

Med EFT/TFT får du et meget effektivt redskab til behandling af angst i forskellige former.

Jeg har haft held med at behandle
hands

Selvværd og angst kan hænge sammen. Det lave selvværd gør, at du ikke får udrettet det, du synes, du burde. Ikke får sagt til eller fra, og måske hele tiden synes, at de andre er mere værd end dig. Det de siger og gør har mere berettigelse, end det du siger og gør.

Måske er du bange for at kede andre, at virke uinteressant eller dum. Angsten for ikke at være god nok og ikke slå til kan føles på forskellig måder. Måske som en uro, måske som en fornemmelse af, at du skal lade som om, det meste af tiden, og det kan være svært at stå ved dig selv.

Med EFT/TFT sker der ret hurtigt mærkbare ændringer med dit selvværd. Det er ikke usædvanligt, at man efter behandlingen bobler af glæde og får rigtig meget overskud.

Ved at behandle det traume, der ligger bag din angst eller bag årsagen til dit lave selvværd, vil den energi, der er hæftet på oplevelsen, blive ”afladet”. Når den er det, kan energien ikke re-aktiveres. Det, der før var et minde fyldt med ubehag, som hjernen synes den skulle redde dig fra, vil nu bare være et minde.

Eksempler på terapeuterfaringer

Sceneskræk

Klienten er en mand på 30 år. Han skal optræde med sang. Klienten er bange for, hvordan publikum vil modtage sangen. Klienten behandles for sin frygt for ikke at slå til, for ikke at være god nok og for at mislykkes. Efter 1 session har klienten tro på sig selv og er ubekymret.

Præstationsangst

Klienten, en kvinde på 29 år, skulle starte på sygeplejestudiet. Inden det overhovedet begyndte, var hun ved at melde sig ud, fordi der stod i programmet, at de skulle fortælle om sig selv foran holdet. Udover det havde hun fremlæggelsesangst og angst for nåle, så hun var i tvivl, om hun overhovedet ville kunne klare studiet. Efter 1 session kunne hun uden problemer præsentere sig i klassen. Efter yderligere 2 sessioner, kunne hun fremlægge med overskud. Hun fik efterfølgende 2 sessioner som vi brugte på hendes nålefobi. Hendes ubehag for nåle blev halveret.

Køreprøve/eksamen

Klienten er en ung mand på 18 år. Han skal til køreprøve og er meget nervøs. Jeg fortæller ham, at jeg ikke kan lære ham at køre bil, men jeg kan fjerne hans ubehag ved køreprøven. Da det er på plads, arbejder vi med hans oplevelse af køreprøven. Da han går, siger han: “Jeg er jo helt forelsket i mig selv. Tankefeltterapi skulle være en folkeret”. Han ringer senere og fortæller, at han desværre ikke bestod, men at han var rigtig glad for sig selv.